Trijumfalan kraj kvalifikacija: Bh. košarkaši "zaledili" Bugare na -19!
FOTO: FIBA

Zmajevi osvojili prvo mjesto u grupi s omjerom 5-1

Trijumfalan kraj kvalifikacija: Bh. košarkaši "zaledili" Bugare na -19!

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfom protiv Bugarske rezultatom 61:80 okončala je kvalifikacije za Eurobasket. Pobjednici smo grupe s omjerom od pet pobjeda i jednog poraza.

Naši košarkaši su od početka meča bili u vodstvu. Bugari su dolazli i na -1, ali na poluvrijeme odlazimo sa +5. Rezultat je bio 38:43 za izabranike Vedrana Bosnića.

U trećoj četvrtini smo ubacili u brzinu više, a sredinom pomenutog perioda imali smo i +12, rezultat na semaforu je bio 44:56 u korist naše selekcije. Nakon toga Bugari prave sjajnu seriju i u posljednji period se ulazi sa +2 za našu selekciju (54:56).

Ipak u posljednjoj četvrtini Zmajevi su bili sjajni za konačnih 61:80.

Kod naše selekcije najefikasniji  bio je Kamenjaš sa 17 poena i 14 skokova, SUlejmanović je dodao 15 poena, a Roberson je ubacio 13 poena.

U redovima Bugarske izdvojio se Kostadinov sa 11 postignutih poena.             

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Musa, Nurkic, Halilovic. Možda i Luku Garzu zaganjati da igra na Euru kad ove godine bude izabran na draftu.
22 0
Pajver
E ovako ćete gubiti akobogda svaku utakmici na prvenstvu kao što ste i navikli. Inače svaka čast Vedranu trener extra kvalitete
2 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi