Košarkaši BiH deklasirali Grčku i osigurali prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi!
FOTO: FIBA

Briljantna partija izabranika Vedrana Bosnića

Košarkaši BiH deklasirali Grčku i osigurali prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi!

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u 5. kolu kvalifikacija za Eurobasket, savladala je Grčku rezultatom 69:84 i zauzela prvo mjesto u grupi kolo prije kraja. 

Balon se igra u Rigi, a izabranici Vedrana Bosnića, danas su odigrali fenomenalan meč.

Od samog početka naši mocmi su vodili, a u prvom poluvremenu najveća razlika bila je +12.

U nastavku su ubacili u brzinu više, a pred kraj treće četvrtine imali su i prednost od 24 poena razlike.

Do kraja meča, odigrali su pametno i mirno za konačnih 69:84.

Kod naše selekcije prvo ime bio je Emir Sulejmanović sa double-double učinkom 23 poena i 13 skokova, pratio ga je Kamenjaš sa 16 poena.

Kod Grčke raspoložen je bio Kavvadas sa 14 postignutih poena.

Naši košarkaši će kvalifikacije zaključiti duelom protiv Bugarske u ponedjeljak, a podsjetimo, da su Bosnićevi izabranici i prije dolaska u Rigu obezbijedili plasman na Eurobasket.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Bez obzira u kakvom god sastavu su grci nastupili, velika pobjeda. Najveće moguće pohvale za selektora VEDRANA BOSNIĆA, čovjeka koji očito ima košarku u malom prstu.
40 1
doctoroffootball
To je mentalitet pobjednika, i grizenje u dresu repke, zanima me da li su manekeni fudbalski manekeni gledali? Pickice, nije do selektora, ili imas muda ili nemas, ili volis i gines za grb, ili ne!
29 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi