Ako se večeras ne desi čudo, BiH će biti najbolja reprezentacija u kvalifikacijama za Eurobasket
FOTO: FIBA

Potrebno da se poklope tri rezultata

Ako se večeras ne desi čudo, BiH će biti najbolja reprezentacija u kvalifikacijama za Eurobasket

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ima priliku da bude najuspješnija selekcija kvalifikacija za Eurobasket 2022. godine.

Naši košarkaši su kvalifikacije okončali s omjerom 5-1 kao i Izrael. Međutim, izabranici Vedrana Bosnića imaju koš razliku +75, a selekcija Izraela +45.

Još tri selekcije imaju šansu da završe kvalifikacije s omjerom 5-1. Hrvatska ako savlada Tursku, Francuska ako dobije Veliku Britaniju i Mađarska ako dobije Ukrajinu.

Francuska trenutno ima +42 koš razliku, Hrvatska je na +50, a Mađarska na +15.

U ovoj kombinaciji možemo isključiti Mađare, koji trebaju dobiti Ukrajinu sa 61 poenom razlike da bi bili ispred Zmajeva. Teško je vjerovati da Hrvatska može dobiti Tursku 26 poena razlike, kao i Francuska Veliku Britaniju sa 34 poena razlike.

Dakle, Bosna i Hercegovina ima ogromnu priliku da bude najuspješnija selekcija u kvalifikacijama za Eurobasket, što je veoma značajno pred žrijeb grupa za Eurobasket koji će se 2022. godine održati u četiri države, a to su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

Promo

Top Komentari

DolinaHeroja
"pajver" na aparatima :)))
9 0
Beclija90
A gledaj ovo pajveru, braca turci nam mogu pomoc da ostanemo najbolji i kvalifikacijama. Koja sudbina. :)))
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi