Novi debakl bh. košarkašica
FOTO: FIBA

Eurobasket A divizije

Novi debakl bh. košarkašica

H. Zilić

Ženska košarkaška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U18) iza sebe ima dvije utakmice za zaborav na Eurobasketu A divizije.

Nakon poraza od Izraela rezultatom 87:54, naše košarkašice su večeras upisale još jedan debakl.

Bolja je bila selekcija Njemačke rezultatom 36:76.

Od samog početka utakmice Nijemice su bile bolji rival, a posebno se to odrazilo u drugom poluvremenu gdje su dodatno povećale razliku za konačnih +40.

Na poluvremenu rezultat je glasio 19:32 za Njemačku.

Njemačku je do trijumfa predvodila Lina Falk sa 13 poena i šest skokova, deset poena je dodala Freida Buehner, a interesantno da su se sve njemačke košarkašice upisale u listu strijelaca.

Kod naše selekcije Danjela Mitrović je postigla 13 poena i bila je jedina dvocifrena.

Nakon dva kola naše djevojke imaju koš razliku -73, a u posljednjem kolu igramo sa prvim favoritkinjama grupe selekcijom Francuske.

Sada je izvjesno da našu rerpezentaciju očekuje borba za opstanak u A dviziji tačnije borba za plasman od 13. do 16. pozicije, gdje će samo reprezentacija koja zauzme 13. mjesto osigurati opstanak u A diviziji i naredne godine.

Podsjetimo, naše djevojke su odlukom FIBA-e dobile mjesto u A diviziji ove godine nakon suspenzije za Bjelorusiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti