Zbog fakultetskih i poslovnih obaveza neće igrati protiv BiH
FOTO: swissbasketball

Dolaze sa pet tinejdžerki

Zbog fakultetskih i poslovnih obaveza neće igrati protiv BiH

Haris Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak od 12:30 u Orenburgu u završnom balonu kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine igra odlučujuću utakmicu protiv selekcije Švicarske.


Trijumf nad Švicarkama naše djevojke vodi na Eurobasket nakon dvije decenije posta.

Selektor Goran Lojo u ovom duelu neće moći računati na naše dvije najbolje igračice Maricu Gajić i Jonquel Jones, kao i još jednu članicu udarne petorke, Tamaru Kapor.

Međutim i Švicarke su u problemima, ali ne samo zbog povreda. Većina igračica se nije mogla odazvati zbog fakultetskih i poslovnih obaveza tako da u Rusiju putuju u podmlađenom sastavu. Od 12 igračica čak pet ih je rođeno 2001. godine i mlađe. Od iskusnijih tu su djevojke rođene 1998. i 1999. godine, a jedino je iskusna Katia Clement rođena 1985. godine i svojim iskustvom probat će pomoći ovim mladim djevojkama.

Sastav Švicarske:

Virginie Bruchez - 2001. godište
Elea Jacqouot - 2001. godište
Lin Schwarz - 2003. godište
Flora Stoianov - 2002. godište
Emma Chardon - 2002. godište
Evita Herminjard - 1998. godište
Nancy Fora - 1998. godište
Laure Margot - 1999. godište
Meline Franchina - 1998. godište
Anissa Toumi - 1992. godište
Eva Ruga - 1998. godište

Top Komentari

Slobodas
Tamo ljudi rade , a kod nas svi besposleni samo hl**** i igara
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi