Bilbao Basket preko Reala do Barcelone

Bilbao Basket preko Reala do Barcelone

Adnan Beganović

U četvrtom susretu polufinalne serije, igranom sinoć pred 9.000 gledalaca u Bilbao Areni, domaća ekipa pobijedila je Real (80:72), pa se tako u finale plasirala ukupnim trijumfom u seriji od 3:1.

Sinoćnji duel bio je izjednačen sve do posljednje četvrtine u kojoj su domaći košarkaši nadmašili svoje mogućnosti, te su istu rješili u svoju korist rezultatom 26:17 i na kraju su se sasvim zasluženo plasirali u veliko finale.

Kod Bilbao Basketa najefikasniji su bili Aaron Jackson sa 17, te Alex Mumbru sa 15 poena, dok je kod Reala bolji od ostalih sa učinkom od 17 poena i šest skokova bio Ante Tomić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.