Bilbao pao u Madridu

ACB, doigravanje

Bilbao pao u Madridu

Na otvaranju drugog polufinala u košarkaškom doigravanju ACB španjolske lige Real Madrid je pobjedom nad Bilbao Bizkaia Basketom 78:67 poveo sa 1:0 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Ova utakmica bila je lišena sve neizvjesnosti jer su igrači Emanuela Molina poveli već od prve minute i prednost povećavali kako se utakmica bližila kraju. Trener Reala je u rotaciji maksimalno iskoristio desetoricu svojih igrača odmarajući ekipu za naredne mečeve doigravanja.

Kod Madrižana, Sergio Liull je bio najbolji strijelac na utakmici sa 20 poena, ali najbolji valorizacioni indeks je ostvario hrvatski košarkaš Ante Tomić. On je taj doseg od 23 indeksna poena ostvario uz učinak od 15 poena, sedam skokova, dvije asistencije, dvije osvojene i jednu izgubljenu loptu. Tucker je dodao 11 poena, a svakako vrijedi istaknuti i 10 skokova Reyesa.

Kod gostiju odličnu noć hrvatskih košarkaša kako u TBL pa tako i u ACB ligi upotpunio je Banić koji je ostvario 18 poena i sedam skokova.

Sljedeći susreti, drugi po redu polufinala ACB-a na rasporedu su 29 maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti