Bilbao prošao među osam najboljih

Ispali Real i Galatasaray

Bilbao prošao među osam najboljih

M. Šljivak

Košarkaši španskog Bilbaoa plasirali su se među osam najboljih ekipa Eurolige nakon što su večeras savladali na gostovanju Unicaju u Malagi rezultatom 59:55.

U veoma neizvjesnom susretu pobjednik se praktički do same završince nije znao iako su gosti iz Bilbaoa tokom kompletnog susreta imali minimalnu prednost. Interesantno je da je druga četvrtina u ovom susretu okončana rezultatom 9:6 u korist Bilbaoa što je jedan od najmanjih rezultata u povijesti Eurolige.

Goste su do povijesnog trijumfa vodili Aaaron Jackson i Marko Banić sa po 10 poena. U sastavu Unicaje Hrvoje Perić je ubacio 19 poena.

Dva bosanskohercegovačka centra u Unicaji Nedžad Sinanović i Ognjen Kuzmić bili su u rosteru za ovu utakmicu. Sinanović je igrao tri minute ,a nije imao učinka, dok Kuzmić nije dobio priliku za igru.

Pobjede Bilbaoa nije išla na ruku Realu iz Madrida koji je uprkos pobjedi nad Montepashijem u Sieni rezultatom 102:90 ostao bez plasmana u nokaut fazu. Real je do pobjede vodio Felipe Reyes sa 17 poena i 7 skokova, dok su kod Siene McCalebb i Ress ubacili po 15 poena.

Prolaz među osam najboljih ekipa Starog kontinenta ostvarili su i košarkaši Olympiacosa. Oni su večeras savladali Galatasaray rezultatom 88:81, i zbog boljeg međusobnog omjera dalje ide grčki tim. Olympiacos je do pobjede vodio Spanoulis sa 20 poena, dok je kod Galate čak šest košarkaše bilo dvocifreno, a najviše je ubacio Lukša Andrić 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.