Bilbao šokirao Real

ACB, doigravanje

Bilbao šokirao Real

Košarkaši Bizkaie Bilbaa iznenadili su u drugoj utakmici polufinala doigravanja ACB lige favorizovani Real na njihovom parketu te sa pobjedom 71:66 izjednačili seriju na 1:1.

Prvo poluvrijeme otišlo je na stranu igrača Bizkaie. U trećoj četvrtini košarkaši iz Madrida igraju mnogo bolje te je taj period igre pripao njima, bilo je (20:6). Pa ipak, to im nije bilo dovoljno za pobjedu u ovoj drugoj utakmici serije. Košarkaši iz Bilbaa su tako napravili prvoklasno iznenađenje u meču u kojem su imali čak 85 posto sa linije slobodnih bacanja (17-20).

U redovima pobjednika najviše se istakao belgijski igrač Axel Hervelle koji je uz osam poena imao 11 skokova ali i po četiri asistencije i ukradene lopte. Odličan je bio i Jackson sa 13 poena.

Kod poraženih izdvojimo tek učinak Liulla koji je postigao 20 poena uz četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.