Bird: Moramo igrati puno ozbiljnije

Bird: Moramo igrati puno ozbiljnije

Indiana Pacersi trenutno su najbolja ekipa Istočne konferencije sa omjerom 47-17, ali prvi čovjek kluba Larry Bird nije zadovoljan kako igra njegov klub.

"Mnogo puta se ne borimo s protivnikom. Često samo stojimo i gledamo kako druga ekipa igra, to je bio problem i u pobjedama na početku sezone. Moramo biti mentalno spremni za okršaj sa svim ekipama, ne smijemo imati pristup kao da je to samo još jedna utakmica, svaka utakmica je bitna", kaže Bird u razgovoru za Indianapolis Star.

Legenda Bostona je dala punu podršku treneru Pacersa Franku Vogelu, ali je istakao da Vogel mora imati puno oštriji pristup prema igračima koji se prvi put u karijeri nalaze u situaciji da se o njima govori kao o najboljoj ekipi Istoka.

"Na strani sam Vogela jer je njegov pozitivan stav uvijek značio uspjeh ekipe. Isto tako mislim da mora biti agresivniji prema igračima, izvaditi ih iz igre ako nešto ne rade kako treba. Mislim da to nije radio dovoljno".

"Kad sam igrao u Bostonu uvijek je bilo toga. Ja bi se tome nasmijao, ali ovim igračima je to novi svijet. Nekako to moraju blokirati i ostati fokusirani na košarku. Nekada mi se čini da nisu 100 posto unutra", kaže Bird i dodaje da igrači moraju preuzeti krivnju na sebe kada ekipi krene loše.

"Jedina stvar oko koje sam nervozan je upiranje prstom u nekoga, prebacivanje krivnje. To još nisam vidio, ali to je jedan od znakova da imate problem", zaključio je Larry Bird.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.