Biserka Petrović: Dražen je obožavao matematiku

Biserka Petrović: Dražen je obožavao matematiku

Edmir Škorić

Majka hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića otkrila je zanimljive detalje španskom skautu Jordi Sampietru.

Sampietro je u Zagrabu posjetio Muzej Dražena Petrovića, te u blogu za Marcu prenio pojedinosti nakon posjeta u hrvatsku prijestonicu.

Njemu je Biserka Petrović, Draženova majka, pokazala dres Diega Maraadone, kojoj je Mali zeleni jednom prilikom rekao: "Ne brinite, Draženov genij će živjeti vječno".

"Bio je inteligentan i volio je brojeve. Da nije bio profesionalni košarkaš, posvetio bi se matematici. Jedan od razloga zašto je nosio broj 3 u Netsima jeste da bi pokazao da je najbolji tricaš", rekla je Biserka.

Opisala je svog sina kao velikog radnika...

"Prva stvar za koju bi pitao kad bi došao u neki hotel je teretana. Kad je otišao u NBA ligu, svaki dan je sat vremena vozio sobni bicikl kako bi doveo fizičku formu na višu razinu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.