Bitadze prvi MVP mjeseca u ABA ligi
Nadareni Gruzijac ove sezone u ekipi Mege ima punu minutažu i zasluženo se okitio titulom MVP-a mjeseca listopada u ABA ligi

Mega igra sjajno na pogon mladog Gruzijca

Bitadze prvi MVP mjeseca u ABA ligi

Mladi Gruzijac Goga Bitadze MVP je mjeseca listopada u ABA ligi. Devetnaestogodišnjak iz Tbilisija fantastičnim je partijama vodio svoju Megu do savršenih 5-0 u ABA ligi, skor koji im ni najveći optimisti nisu predviđali.

Bitadze je u posljednjih mjesec dana bilježio 18,2 poena, 8,5 skokova i fantastične 2,2 blokade po meču, a prosječna mjesečna valorizacija mu je bila 22,5 što je bilo i više nego dovoljno da se okiti titulom najkorisnijeg košarkaša ABA lige u mjesecu listopadu.

"Mislim da je za ovo najzaslužniji moj tim. Gladni smo uspjeha i jako smo motivirani da ovako nastavimo i dalje. Što se tiče mene i mojih partija, isplaćuje mi se naporana dan preko proteklog ljeta, no uvjeren sam da mogu još bolje od ovoga" - izjavila je nadolazeća gruzijska zvijezda povodom osvajanja ovog laskavog individualnog priznanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi