Bivša reprezentativka Srbije pojačala Banoviće

Odlično pojačanje za bh. prvaka

Bivša reprezentativka Srbije pojačala Banoviće

E. Dindić

Košarkašice RMU Banovići pred novu sezonu, gdje ih očekuju izazovi na tri fronta (Prvenstvo BiH, Kup BiH, WABA liga) nastavljaju da jačaju svoj roster.

Nova košarkašica u timu Gorana Jurčenka je bivša reprezentativka Srbije Latinka Dušanić.

Prošlu sezonu provela je u ekipi MKK Siedlce iz Poljske. Na 12 utakmica koliko je nastupila za ovaj tim imala je prosjeke od 8,1 poen 4,1 skok i 2,3 asistencije.

Osim za ekipu iz Poljske Dušanić je još nastupala za Vasas Akademiju, Atomeromu i PEAC Pecs (Mađarska), Zabiny Brno i SBS Ostrava(Češka Republika), dok je u Srbiji nastupala za ekipu Vrbas Medele.

Nastupila je  za  seniorsku reprezentaciju  Srbije 2010. i 2011. godine, a za reprezentacije do 18 i 20 godina je na europskim prvenstvima igrala 2008. , 2009. i 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi