Bivši košarkaš Partizana karijeru nastavlja u San Antoniju
Foto: EPA

Joffrey Lauvergne naredne dvije godine u Spursima

Bivši košarkaš Partizana karijeru nastavlja u San Antoniju

Sudeći prema informacijama iz Američkih medija, francuski centar Joffrey Lauvergne će potpisati dvogodišnji ugovor sa San Antonio Spursima.

Lauvergne u Spurse stiže kao slobodan igrač nakon što je proteklu polusezonu proveo u dresu Chicago Bullsa, a ovaj visoki 25-godišnjak bi ekipi San Antonija trebao pružiti potrebnu "širinu" na klupi.

Joffrey Lauvergne je u svojoj karijeri nastupao za Elan Chalon, Valenciju, Khimki, Denver Nuggetse, Oklahoma Thunder, te Chicago Bullse.

Mnogi ljubitelji evropske košarke se ovog Francuza sjećaju upravo iz dana u beogradskom Partizanu. On je za Partizan nastupao od 2012. do 2014. godine, a upravo su dobre partije u beogradskoj ekipi privukle pažnju NBA ekipa na njega, pa je on 2013. godine izabran na draftu od strane Memphis Grizzliesa, koji su ga potom trejdovali u Denver Nuggetse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi