Bjelica na meti Barcelone
Vrlo dobra sezona iza Bjelice

Barcelona razmišlja o narednoj sezoni

Bjelica na meti Barcelone

Iako ove sezone igraju ponajbolje u posljednjih nekoliko godina, Barcelona je spremna u svoje redove dovesti još nekoliko pojačanja.  Prvo ime na listi želja Barcelone je Nemanja Bjelica.

Srbijanski reprezentativac je prošlog ljeta u dresu reprezentacije na Eurobasketu u Poljskoj sjajnim igrama privukao pažnju evropskih stručnjaka na sebe, ali je ostao u Crvenoj zvezdi.

209 centimetara visoki Bjelica može podjednako dobro odigrati na pozicijama tri i četiri, a ove sezone je u dresu Zvezde u Jadranskoj ligi imao prosjek 10 poena i 4.6 skokova po utakmici.

Iako ima 21 godinu Bjelica je već na sebe privukao pažnju i mnogih NBA skauta koji mu predviđaju visok izbor na draftu ako se odlči da se prijavi. Za samo dvije sezone profesionalnog igranja Bjelica je pokazao da se radi o velikom talentu pred kojim je blistava karijera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.