Bjelica nije teže povrijeđen

Čelnici Minnesote mogu odahnuti

Bjelica nije teže povrijeđen

D. Vejo

Nakon odrađenih dodatnih pretraga utvrđeno je da je srbijanski košarkaš i član Minnesota Timberwolvesa Nemanja Bjelica nije teže povrijeđen. 

On je prije tri kola povrijedio skočni zglob, te se u prvom trenutku činilo kako će Bjelica duži vremenski period izbivati sa parketa.

Na svu sreću i olakšanje svih u Minnesoti, ocjenom stručnih ljekara utvrđeno je da Bjelica nema teži oblik povrede, te da bi se kroz nekoliko dana postepeno trebao vraćati u trenažni proces. Ukoliko oporavak bude tekao u najboljem redu, vidjet ćemo ga u skorije vrijeme ponovo na parketu.

Svom timu krilni košarkaš nije mogao da pomogne u protekla tri kola jer nije bilo ustanovljeno u kakvom obliku povrede je riječ.

Bjelica igra dobru sezonu. Po utakmici prosječno bilježi 4,5 poena i 3,2 skoka, a prosječna minutaža kreće se od oko 18 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi