Blatt: NLB liga je idealno riješenje

Trener Maccabija o broju stranaca u ekipi

Blatt: NLB liga je idealno riješenje

Košarkaški savez Izraela donio je odluku da ekipe iz te zemlje u mečevima domaćeg šampionata neće moći imati više od četiri stranca u ekipi, umjesto šest koliko je do sada bio slučaj.

Ta je odluka najviše pogodila "ponos Izraela", Maccabi iz Tel Aviva, ali u Tel Avivu su izlaz našli povratkom u regionalnu NLB ligu, u kojoj po pravilima ULEB-a nema ograničavanja broja stranaca.

"NLB liga se pokazala kao idealno riješenje za nas. Igrači koji neće igrati u domaćem prvenstvu, a potrebni su nam za Euroligu, formu će održavati kroz jake utakmice u regionalnoj ligi“, rekao je terener Maccabija David Blatt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti