Blažević ljut na sudiju, Frljak: Treba nam podrška

Bosna bolja od Čapljine

Blažević ljut na sudiju, Frljak: Treba nam podrška

Košarkaši Bosne večeras su u Skenderiji, u dosta neizvjesnoj utakmici, rezultatom 92:90 savladali Čapljinu.

Bila je to prva pbojeda Studenata u Ligi 6, a do nje su došli tricom Alispahića u posljednjim sekundama,  da bi nakon toga na drugoj strani zicer promašio Jagodić Kuridža.

"Imamo jedan stari problem, a to je kontinuitet u igri. Čim napravimo izmjene, kvaliteta nam opada. Tako smo u lošoj trećoj četvrtini ponudili Čapljini povratak u život. Nemamo podršku sa tribina jer u ovakvim momentima, kada se lome utakmice, ta podrška nam je nepohodna", kazao je Hamdo Frljak, trener Bosne.

"Imamo tendeciozno suđenje, pogotovo kada nam sudi Dragan Kralj. Ne znam zašto, u nekoliko zadnjih kola direktno je svojim odlukama utjecao na rezultat, pa tako i na ovu utakmicu u kojoj smo izgubili u zadnjim sekundama. Ovaj derbi nije zaslužio ovakvo suđenje", kazao je trener Čapljine Ante Blažević i dodao:

"Loše smo ušli u prvo poluvrijeme, u drugom smo poveli, ali onda je ušao Čengić, igrač od zadatka koji je odmah uspio isprovocirati i udariti dvojicu naših igrača. Čengić je poznat kao igrač koji na parket ulazi samo iz tih razloga, radi obavljanja prljavih poslova".

Blažević nije dočekao kraj utakmiec na klupi gostiju, jer je isključen zbog dvije tehničke pogreške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.