Bobby Brown MVP, index učinak 50

Nevjerovatni Amerikanac u redovima Siene

Bobby Brown MVP, index učinak 50

Bobby Brown je sinoć protiv Fenerbahcea odigrao fenomenalnu partiju, postigao je 41 poen u pobjedi svoje ekipe. 

Taj rezultat donio mu je najbolji index učinak u posljednjih pet godina. Valorizacija pored imena Bobby Browna na kraju utakmice bila je 50. Izjednačio je tako Bobby Brown najbolji učinaka kada su poeni u pitanju, a niti jedan košarkaš nije zabio toliko poena u posljednjih deset godina. Brown je gađao 8-12 za dva poena, te 4-6 za tri poena. 

 

Odličan je u porazu Fenerbahce bio Bojan Bogdanović koji je postigao 31 poen, te je i pored poraza svoje ekipe imao index učinak 34. Brown je i najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Eurolige. Košarkaš Siene bilježi 21 poen po susretu. Što je za četiri poena više od prvog pratioca. Nevjerovatno je da je Brown lider i po broju asistencija, po meču ih Amerikanaca podjeli 5.9. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije