Bobby Brown najbolji strijelac Eurolige

Amerikanac dobio prestižnu nagradu

Bobby Brown najbolji strijelac Eurolige

Košarkaš Montepaschi Siene, Bobby Brown dobio je nagradu za najboljeg strijelca Eurolige. 

Najbolji igrač talijanske ekipe ove sezone je igrao vrhunsku košarku i pomogao je ekipi iz Siene koja je promijenila skoro čitav tim da se na pravi način predstavi u najjačem evropskom takmičenju. 

 

Ove sezone košarkaš iz Los Anglesa prosječno je postizao 18.8 poena na 24 odigrana susreta za svoju ekipu. U pobjedi njegove ekipe nad Fenerbahčeom Brown je postigao 41 poen čime je izjednačio rekord ovog takmičenja po broju postignutih poena na jednom susretu. Ovo je prvi put u historiji takmičenja da su dvije godine zaredom trofej osvajali igrači istog tima. Prošle sezone najbolji je bio Lester Bo McCalebb. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije