Bobcatsi će trejdovati drugi pik drafta

Bobcatsi će trejdovati drugi pik drafta

Midhat Šljivak

Za dva dana će u Newarku biti održan NBA draft, a timovi se uveliko spremaju da pokupe što bolje igrače na kako stručnjaci kažu jednom od najboljih draftova u posljednjih dvadesetak godina.

Ipak, nekima nije dovoljan ni drugi pik da bi bili zadovoljni. Tako je novi trener najlošijeg tima prošle sezone Charlotte Bobcatsa Mike Dunlap najavio kako će Bobcatsi trejdovati svoj drugi pik za niže draft pikove, kako bi dohvatili više kvalitetnih mladih igrača.

Vlasnik tima Michael Jordan se još nije oglasio povodom ove izjave trenera Bobcatsa, no koliko su "gluposti" i loših izbora napravili prethodnih godina, ne bi čudilo da i "Air Mike" dozvoli ovako nešto.

Treba istaći također da je već jedan trejd napravljen dva dana pred draft. Houston Rocketsi su poslali šutera Chasea Budingera u Minnesotu u zamjenu za 18. pik drafta, te će Houston sada imati tri pika prve runde i to na pozicijama, 14, 16 i 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti