Bobi Marjanović ponovo pokazao kvalitet

I u porazu blista

Bobi Marjanović ponovo pokazao kvalitet

D. Vejo

Nakon pauze od Ol star meča, NBA sezona ponovo je počela. Na parket su sinoć izašle ekipe Los Angeles Clippersa i San Antonio Spursa gdje natupa bivši gorostas Crvene zvezde, Boban Marjanović. 

Iako je njegov tim izgubio rezultatom 105:86, dakle uvjerljivim porazom, Marjanović je imao zapažen učinak.

Od samog starta meča, gostima nije išlo. Pokušavali su doći do rezultatskog egala, međutim protivnik je na svaku nadu gostiju, zadavao novi udarac tako što su razlikom sve više bježali. Iako u Suprsima nije bilo Duncana, Lenarda i Aldrigea, oni nisu izašli na parket sa bijelom zastavicom. Alibi nisu tražili, mada se u igru osjetio nedostatak.

U trećem periodu meča, Greg Popović uvodi visokog centra u igru pri rezultatu 62:42 za domaćina. Za samo devet minuta provedenih na parketu, Marjanović bilježi šest poena, tri skoka i jednu asistenciju, što još jednom dokazuje o kakvoj se košarkaškoj veličini radi.

U ostalom mečevima odigranim sinoć, Washington je bio bolji od Jute rezultatom 103:89, dok je trocifren broj koševa postigao i Clivlend protiv Chicaga, gdje je rezultat bio 106:95.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi