Bobi Marjanović se probudio, Dirk vodio Maverikse do pobjede

Odigrano devet NBA mečeva

Bobi Marjanović se probudio, Dirk vodio Maverikse do pobjede

Sinoć je na NBA parketima odigrano devet mečeva, a većih iznenađenja nije bilo.

Ekipa San Antonio Spursa produžila je agoniju Philadelphia 76ersa. Slavili su Spursi rezultatom 119:68, a sjajan je bio centar iz Srbije Boban Marjanović sa 18 poena i četirri skoka. Najefikasniji je bio Aldridge sa 26 poena i devet skokova, dok su s druge strane Covington i Noel postigi po 13 poena.  

Dallas Mavericksi su nastavili sa sjajnim partijama ove sezone. Obog puta su slavili kod New York Knicksa, a do pobjede ih je ponovo vodio Dirk Nowitzki sa 25 poena i šest skokova. Deron Williams je dodao 20 koševa, dok je s druge strane Porzingis bio najefikasniji igrač meča sa 28 poena.

Toronto Raptorsi su na svom parketu slavili pobjedu protiv ponovo nemoćnih Lakersa. Iako je Kobe ovog puta bio nešto skrromniji kada su uzeti šutei u pitanju, to nije pomoglo gostima da ostvare četvrti trijumf ove sezone, a domaći su slavili sa 102:93. Do pobjede ih je vodio ponovo sjajni Lowry sa 27 koševa i sedam skokova, dok je Bryant kod Lakersa ubaio 21 poen.

Domaće pobjede savili su i Chartlotte Hornetsi protiv Detroit Pistonsa sa 104:84 i Milwaukee Bucksi protiv Trail Blazersa sa 90:88.

Boston Celticsi su ponovo slavili gostojuću pobjedu, a ovog puta bili su bolji o New Orleans Pelicansa rezultatom 111:93. Kao gosti su slavili i Clippersi protiv Timberwolvesa 110:106, kao i Wizardsi kod Miami Heata rezultatom 114:103.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.