Bobi narastao centimetar, Howard, Green i Butler mnogo niži od navedene visine
(Foto: EPA)

NBA mjerenja razotkrila mnoge

Bobi narastao centimetar, Howard, Green i Butler mnogo niži od navedene visine

M. Šljivak

NBA liga uvela je timovima pravilo obaveznog mjerenja košarkaša.

Svi timovi moraju do početka sezone dostaviti zvanične podatke o visini svojih igrača, a neki su to odmah napravili.

Mnogi košarkaši su nakon zvaničnih mjerenja izgubili popriličan broj centimetara, a rijetki su oni koji su zapravo viši od očekivanog.

Jedan od onih koji je dobio na visini nakon mjerenja je srbijanski košarkaš Boban Marjanović. On se vodio kao igrač od 222 centimetra, ali se ispostavilo kako je on zapravo visok jedan centimetar više.

Također, očekivano zvanična visina Kevina Duranta je mnogo veća od navedene. On se konstantno predstavljao kao krilo od 206 centimetara, a po novom mjerenju on je visok 208 centimetara.

Sa druge strane mnogi košarkaši su izgubili veliki broj centimetara u odnosu na navedene visine. Tako je zvijezda Golden State Warriorsa Draymond Green sa 201 centimetar spao na 195cm, dok je nekada najdominantniji centar lige Dwight Howard zapravo visok 206cm, a ranije je navodno imao visinu od 211cm.

Također, Jimmy Butler je 'izgubio' čak pet centimetara i sa visine od 203cm došao je do 198cm, a među onima koji su izgubili na visinu su Luka Dončić, Joel Embiid, Derrick Rose, Kyrie Irving...

Mjerenja će biti nastavljena u narednim danima i vidjet ćemo kako će ostali košarkaši proći.

Promo

Top Komentari

Hep333k
"Visočiji" ne postoji u književnom jeziku. Postoji viši uvaženi Herr Šljivak.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi