Bogdan Tanjević ulazi u Kuću slavnih
Velika čast za proslavljenog trenera

Pečat karijere za ovog trenera

Bogdan Tanjević ulazi u Kuću slavnih

E. Dindić

Bivši američki košarkaš Alonzo Mourning i legendarni Bogdan Tanjević predvode listu novih članova FIBA-ine Kuće slavnih, oni će biti uvršteni među velikane 30. augusta u Pekingu, tokom Svjetskog prvenstva za košarkaše. 

Osim Mourninga i Tanjevića, članovi Kuće slavnih u ovoj generaciji činit će Janeth Arcsin, Margo Dydek, Atanas Golomeev, Fabricio Oberto, Jose "Piculin" Ortiz, Mohsen Medhat Warda i Jiri Zidek u igračkoj kategoriji te Natalia Hejková i preminuli Kinez Mou Zuoyun u trenerskoj kategoriji.

"Ponosni smo što kroz ovu generaciju dobivamo prve članove Kuće slavnih iz Kine, Češke , Crne Gore i Slovačke. Oni su ostvarili velike uspjehe, na najvećim takmičenjima. Svojim zalaganjem i najvećim uspjesima, doprinijeli su razvoju košarke", rekao je predsjednik FIBA-e Horacio Muratore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije