Bogdanović: Da je Jugoslavija ostala zajedno bili bi prvi u svim sportovima

Hrvatski košarkaš za američke medije

Bogdanović: Da je Jugoslavija ostala zajedno bili bi prvi u svim sportovima

E. Čaušević

Rođeni Mostarac, Bojan Bogdanović, već nekoliko godina jedan je od najboljih hrvatskih košarkaša koji trenutno igra u dresu Indiana Pacersa.

Ovaj 28-godišnji košarkaš ponikao je u mostarskom Zrinjskog iz kojeg je 2005. godine prešao u Real Madrida. Nakon toga većinom je igrao na posudbama, no svoj kvalitet pokazao je u dresu Cibone i zatim Fenerbahčea nakon čega je otišao u NBA.

Iako je rođen u Mostaru Bogdanović je postao jedan od mnogih sportista koji su odlučili da neće nositi dres BiH već neke od naših susjednih zemalja. U razgovoru za američke medije Bogdanović je govorio o zemljama bivše Jugoslavije.

"Da smo ostali zajedno bili bismo najbolji u dosta sportova. Novak Đoković je bio dugo broj jedan u tenisu, a i Hrvatska ima nekoliko jako dobrih tenisera. Slovenija je prvak Evrope u košarci, a i Srbija je veoma jaka u tome. Nogomet, košarka, tenis... države bivše Jugoslavije su u svemu u samom vrhu", rekao je Bogdanović.

Promo

Top Komentari

Kai Kaii
DA SVI IZ BIH IGRAJU ZA BIH BILI BI NAJBOLJI U SVIM SPORTOVIMA - TA IZJAVA BI TI BOGDANOVICU BOLJE PASALA . JUGOSLAVIJE NEMA A BIH SE TAKMICI U SVIM SPORTOVIMA
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi