Bogut ponovo povrijeđen
Andrew Bogut nema sreće s povredama

NBA vijesti

Bogut ponovo povrijeđen

Odličan start sezone Milwaukee Bucksa pokvarila je vijest o novoj povredi prvog centra Andrew Boguta koji će zbog povrede noge izostati s parketa dvije do četiri sedmice.

Bogut se povrijedio u srijedu navečer u pobjedi Bucksa protiv New Jerseya 99:85. Nakon današnje magnetne rezonance poznata je ozbiljnost povrede i vrijeme oporavka.

Bogut je u utakmici protiv Netsa u srijedu postigao 25 poena, ali se pred kraj četvrte četvrtine povrijedio i napustio parket. Zbog povrede je Bogut prošle sezone propustio 36 utakmica.

Bucksi su u ovu sezonu ušli mnogo bolje od očekivanog. Trenutno Milwaukee ima skor 6-3, a sjajno igra mladi rookie Brandon Jennings koji je trenutno među deset najboljih strijelaca i asistenata lige. Bogut  u prvih devet utakmica ima statistiku 16,1 poen i 9,2 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti