Bogut u Warriorsima, Gerald Wallace u Netsima...
Gerald Wallace

NBA Trade Deadline Day

Bogut u Warriorsima, Gerald Wallace u Netsima...

M. Skaka

Danas je posljednji dan u kojem NBA timovi mogu mijenjati igrače i gotovo sve ekipe učestvuju.

Prvi deal napravili su Milwaukee Bucksi i Golden State Warriorsi: Andrew Bogut i Stephen Jackson otišli su u Golden State za Monta Ellisa, Ekpe Udoha i Kwame Browna.

Na "Deadline Day" još niz igrača je razmijenjeno:

- Memphis Grizzliesi poslali su Sama Younga u Philadelpgiha 76erse

- Toronto Raptorsi poslali su Leandra Barbosu u Indiana Pacerse.

- New Jersey Netsi mijenjali su Mehmeta Okura, Shawne Williamsa i top tri zaštićena picka prve runde za Geralda Wallacea iz Portland Trail Blazersa.

- Golden State Warriorsi mijenjali su Stephena Jacksona sa San Antonio Spursima za Richarda Jeffersona i budući pick iz prve runde.

- Portland Trail Blazersi dali su centra Marcusa Cambyja Houston Rocketsima za centra Hasheema Thabeeta, šutera Jonny Flynna i pick iz druge runde 2012.

- LA Lakersi mijenjali su sa Houston Rocketsima Dereka Fishera i pick iz prve runde 2012 (preko Dallasa) za Jordana Hilla.

- Trostruki deal između Washingtona, Denvera i LA Clippersa: Washington dobija Nenea, Briana Cooka i budući pick druge runde, LA Clippersi dobijaju Nicka Younga, a Denver dobija JaVale McGeea i Ronnyja Turiafa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.