Bojan Bogdanović napustio Detroit, ali ostaje u NBA
FOTO - EPA

Šesti klub u najjačoj ligi na svijetu

Bojan Bogdanović napustio Detroit, ali ostaje u NBA

Adnan Beganović

Sjajni hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović promijenio je klub u NBA. U nastavku sezone će nastupati za New York Knickse.

Bojan Bogdanović novi je košarkaš New York Knicksa, javljaju američki mediji.

Naime, ovaj hrvatski reprezentativac koji je rođen u Mostaru, napustio je redove Detrot Pistonsa, odnosno "trejdovan" je u Knickse.

Tako će Knicksi biti njegov šesti kjlub u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Stigao je u NBA 2014. godine i to u Brooklyn Netse gdje se zadržao do 2017. godine.

Iz Brooklyna je otišao u Washington Wizardse, a malo zatim je pojačao redove Indiana Pacersa. U ovom klubu se zadržao do 2019. godine kada seli u Utah Jazz, da bi tro godine kasnije, odnosno 2022. potpisao za Detroit Pistonse.

U ovoj sezoni Bogdanović pruža sjajne partije. Prosječno ubacuje 20 poena po utakmici uz 3.4 skoka i 2.5 asistencija.

Inače,. Bogdanović je seniorsku karijeru počeo u mostarskom Zrinjskom. Kao talentovanog košarkaša kupio ga je Real Madrid, a u Evropi je još nastupao za Murciu, Cibonu i Fenerbahče odakle je otišao "preko bare".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi