Bolesni Wade nadigrao Sixerse
Wade je ponovo pokazao klasu

NBA sezona

Bolesni Wade nadigrao Sixerse

Iako je imao temperaturu i prilično tešku sedmicu iza sebe, fantastični Dwyane Wade izvukao je Miami iz teške situacije protiv Philadelphie 76 ersa. Sa 25 poena i 9 asistencija bio je prvo ime sastava koji igra sve bolje. Odlično ga je sa 17 poena i 10 skokova pratio Jermaine O'Neal, dok je 13 ubačaja dodao Haslem.

U igri San Antonija još uvijek se ne osjeti izostanak ozlijeđenog Manua Ginobilija. Spursi su sa lakoćom slavili na gostovanju u Washingtonu 98:67, uz 12 poena i 11 skokova Tima Duncana.

Kod domaćina Caron Butler ubacio je 24 poena uz sedam skokova, a Antawn Jamison dodao je 16 poena i sedam skokova.
Dallas je protiv Sacramenta pitanje pobjednika riješio u prvom poluvremenu. Na kraju je na semaforu stajalo 116:95, a najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Howard i Bass sa po 20 poena.
Oklahoma i Golden State odigrali su utakmicu sa preko 250 poena, a slavili su Warriorsi sa 133:120. Stephen Jackson predvodio je pobjednike sa 26 poena i devet asistencija, dok je za Thundere Durant ubilježio 32 koša.

Rezultati
Miami Heat - Philadelphia 76ers 97:91, Washington Wizards - San Antonio Spurs 67:98, Dallas Mavericks - Sacramento Kings 116:95, Utah Jazz - New Orleans Hornets 102:88, Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 133:120.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.