Bolji Heat ili Wade odlazi

Bolji Heat ili Wade odlazi

Adnan Beganović

Najbolji strijelac NBA lige u prošloj sezoni Dwyane Wade, još uvijek nije siguran da li će ostati u redovima Miami Heata. Svoj ostanak u Heatu ovaj sjajni košarkaš uslovio je stvaranjem momčadi koja će se boriti za titulu.

Nakon sljedeće sezone Wade ima opciju prema kojoj može postati slobodan agent, a svjesni te situaciji čelni ljudi Heata ponudili su mu novi ugovor.

Međutim, najbolji strijelac lige još nije prihvatio novi ugovor, a prema pisanju američkih medija, Wade je zatražio garanciju od uprave kluba da će stvoriti jaku momčad koja će se boriti za titule jer kako sam navodi, ulazak u doigravanje nije mu dovoljan.

U protekloj sezoni Wade je imao prosjek od 30.2 poena, 4.9 skokova i 6.7 asistencija. U dosadačnjoj karijeri pet puta je nastupao na All Star susretima, a vrhunac njegove karijere je osvajanje NBA naslova sa Heatom 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.