Bonzi Wells potjeran iz Kine

Bonzi Wells potjeran iz Kine

Adnan Beganović

Nekadašnja zvijezda NBA lige Bonzi Wells, poznat po brojnim ekscesima, potjeran je iz kineske košarkaške lige, tačnije iz košarkaškog kluba Shanxi Zhongyua. 

Bonzi Wells je nakon 10 godina igranja u najačoj košarkaškoj ligi u decembru potpisao ugovor sa kineskim košarkaškim klubom Shanxi Zhongyuom.

Tokom januara ovaj košarkaš je otputovao u SAD na kraći odmor, a vratiti se trebao u Kinu 27. januara. U međuvremenu Wells je zamolio za još dva dodatna dana odmora kako bi riješio neke privatne probleme, što su mu Kinezi i dozvolili.

Međutim, ovaj karizmatični košarkaš još se nije pojavio u Kini, te su vlasnici kluba odlučili raskinuti ugovor na njegovu štetu.

U izjavi za američke medije, Wells je naveo da jednostavno u Kini nije imao vremena za zabavu, te da radi toga ne želi napuštati SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.