Boogie se vratio!

DeMarcus Cousins se oporavio i debitovao za Warriorse

Boogie se vratio!

DeMarcus Cousins je prije godinu dana zadobio povredu Ahilove tetive, dok je još bio član New Orleans Pelicansa. U međuvremenu je promijenio sredinu, a sada se konačno oporavio i debitovao za Golden State Warriorse.

Warriorsi su dosta lako, prije svega zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu, savladali Los Angeles Clipperse rezultatom 112:94, a u centru pažnje je bio upravo DeMarcus Cousins.

Cousins je već svojim prvim poenima, silovitim zakucavanjem, u dresu Warriorsa podsjetio kakva je zapravo "zvijer", a za nešto više od 15 minuta na parketu je skupio 14 poena, šest skokova i tri asistencije.

Nema sumnje, Warriorsi će biti zastrašujuća sila sa zdravim Cousinsom u svojim redovima.

Inače, Warriorse je sinoć predvodio Stephen Curry sa 28 poena, dok je četiri manje dodao Kevin Durant. Najefikasniji u redovima Clippersa je bio Tobias Harris sa 28 poena.

Svi rezultati sinoć odigranih utakmica NBA lige:

Boston Celtics - Memphis Grizzlies 122:116
Detroit Pistons - Miami Heat 98:93
Orlando Magic - Brooklyn Nets 115:117
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 113:116
Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 115:99
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 94:112
Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 128:112.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije