Bootsy Thornton MVP kola

Rezime drugog kola Eurolige

Bootsy Thornton MVP kola

Iza nas je drugo kolo Eurolige u kojem je viđena još bolja košarka nego u prvom. Ekipe poput Barcelone, Panathinaikosa, Maccabija, Caje Laboral već sada su pokazale da će ove sezone biti među glavnim kandidatima za naslov prvaka.

MVP drugog kola je košarkaš Efes Pilsena Bootsy Thornton koji je odigrao sjajnu utakmicu u pobjedi svog tima nad Valencijom u Istanbulu (79:63).

Amerikanac je ubacio 19 poena, dodao je 10 skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte što mu je bilo dovoljno za index 29. Iza njega su sa indexom 27 ostali Brian Roberts (Bamberg) i Erazem Lorbek (Barcelona).

Najbolji strijelac drugog kola je centar Maccabija Sofoklis Schortsanitis koji je ubacio 24 poena, a najbolji skakač je Ante Tomić sa 14 skokova. Asistenti kola su Doron Perkins iz Maccabija i Marcelo Huertas koji su podijelili po 8 asistencija.

Perkins je bio najbolji i kradljivac kola sa 7 ukradenih lopti, a pet igrača je ostvarilo po dvije blokade (Crosariol, Heytvelt, Riddick, Marjanović i Perkins). Samo dva igrača u ovom kolu su upisala double-double učinak. Pored MVP-a kola Thorntona to je bio naš Kenan Bajramović koji je upisao 14 poena i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.