Borac izborio opstanak u ABA ligi
FOTO: Dragan Nikić/Zlatibor

Čačani dvokorakom do opstanka

Borac izborio opstanak u ABA ligi

E. Dindić

I u drugoj utakmici za opstanak u ABA ligi nismo vidjeli previše zanimljiv susret. Zlatibor je na svom terenu dočekao Borac iz Čačka te na kraju i više nego ubjedljivo je poražen sa 87:66. 

Imao je Borac nakon prvih 10 minuta prednost od 20:16. I u drugom periodu dosta bolja igra gostiju iz Čačka koji i ovaj period dobivaju sa 22:20. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 42:36.

Treći period Borac fantastičnom odbranom rješava sa 25:14, te nakon 30 minuta igre imali su prednost od 67:50, te praktički pobjednik je bio riješen nakon 30 minuta igre.

Do kraja gosti iz Čačka rutinski održavaju prednost te na kraju slave zasluženu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 87:66.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Marko Pecarski sa 16 poena, dok je Duda Sandaze dodao 15. Bolji od ostalih u redovima Zlatibora bili su Tadija Tadić sa 22 poena, dok je Dimitrije Nikolić dodao 16.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi