Boris Džidić: Radujemo se gostovanju u hramu košarke

Trener HKK Čapljina uoči gostovanja u Mejdanu

Boris Džidić: Radujemo se gostovanju u hramu košarke

Pred košarkašima HKK Čapljina sutra je novi težak ispit. Čapljinci sutra gostuju u Mejdanu kod OKK Sloboda, s klupe predvođeni Borisom Džidićem koji je u prošlosti vodio tuzlanski klub.

Utakmica 9. kola Premijer Lige bit će veliki izazov za hercegovački tim a Boris Džidić je u najavi ovog susreta kazao slijedeće:

"Sutra putujemo u Tuzlu na teško gostovanje. Veselim se utakmici u Mejdanu, hramu košarke. Gostujemo ABA ligašu kojeg vodi Mula (Damir Mulaomerović). To je nešto zbog čega se u sportskom smislu ja i bavim ovim sportom a vjerujem i moji igrači.
Očekuje nas sigurno ekstremna agresivnost sa strane Slobode koja želi se vratiti na pobjedničke staze.
Znamo da jako vole pressing i otvoreni teren, da imaju jako puno talenta u ekipi i siguran sam da će ih Mula u vrlo kratkom periodu vratiti u sami vrh ljestvice ali na nama je da damo sve od sebe i da pokušamo odgoditi im taj plan za iduće kolo.
Ključ utakmice se krije u njenom otvaranju gdje će osim velike energije trebati i mentalno biti spreman za taj pritisak.
Naš zdravstveni bilten se polako popravlja.Svi smo napokon trenirali jučer nakon dugo vremena.
Osobno, radujem se dolasku u Tuzlu gdje imam jako puno prijatelja kako u klubu tako i van njega" - kazao je trener Čapljine Boris Džidić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi