Boša opet bolji od Bajramovića

Košarkaško prvenstvo Turske

Boša opet bolji od Bajramovića

A. Beganović

U sklopu polufinala play-offa turskog košarkaškog prvenstva Fenerbahce je bio bolji od Turk Telekoma (85:79), te tako poveo u seriji 2:0 i došao nadomak finala.

 Na samom početku utakmice momčad koju sa klupe predvodi tvorac zlatne generacije sarajevske Bosne, Bogdan Tanjević, došla je do prednosti koju Bajramović i saigrači u nastavku susreta nisu uspjeli stići.

U redovima Fenerbahcea najbolji su bili Solomun i Turkcan sa po 17 poena, dok se bivši reprezentativac naše države Damir Mršić nije upisao u strijelacae Emir Preldžić sa 9 poena dao je dobar doprinos u pobjedi svoje momčadi. Bajramović je postigao 7 poena, a najefikasniji kod poraženih domaćina bio je Serkan sa 20 poena.
Polufinalna serija igra se na tri dobijena meča, a s obzirom da Fenerbahce i Efes Pilsen imaju prednosto od 2:0 najvjerovatnije da nas u finalu turskog košarkaškog prvenstva očekuje duel velikih rivala.

Polufinale košarkaškog prvenstva Turske:
Turk Telekom – Fenerbahce 79:85 (0:2)
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.