Bosanci donijeli drugu pobjedu Zvezdi
Nova odlična partija Kikanovića

Eurocup

Bosanci donijeli drugu pobjedu Zvezdi

Teme:

Odigrane su utakmice drugog kola drugog kruga Eurocupa za košarkaše. U odličnim utakmicama postignuto je nekoliko iznenađujućih rezultata, poput poraza Unicsa na domaćem parketu.

Od naših igrača vrijedi istaći sjajan učinak Zvezdinog trojca koji su u pobjedi beogradskog kluba odigrali odlične partije. Hukić je bio skroman u novom porazu Benettona.

Crvena Zvezda je odigrala sjajnu utakmicu protiv Gran Canarije. U Pioniru pred više od 5.000 navijača crveno-bijeli su slavili pobjedu rezultatom 97:67. U pobjedničkom timu sva trojica naših igrača upisali su dvocifreni učinak. Elmedin Kikanović je ubacio 15, Oliver Stević 13, a Marko Kešelj 10 poena, dok su Bjelica sa 22 i Taylor sa 21 poenom bili najbolji. Kod Gran Canarije je prvo ime bio Malvin Sanders sa 17 poena.

U derbiju kola Valencia je slavila u Kazanu protiv Unicsa sa 72:68. U timu Nevena Spahije najbolji je bio Rafa Martinez koji je ubacio 22 poena, dok su Perović i De Colo dodali po 13. Kod Unicsa su prva imena bila Terrell Lyday sa 17 i Krešimir Lončar s 14 poena.

U drugoj utakmici ove grupe Hapoel je u Jerusalemu bio bolji od Galatasaraya sa 100:87. Među pet dvocifrenih igrača Hapoela istakao se Ohayon sa 18 poena, dok je kod istanbulskog kluba najbolji bio Darius Washington sa 29 poena.

Berlinska Alba je upisala i drugu pobjedu. Ovaj put u Berlinu je pao Joventut rezultatom 72:68. Blagota Sekulić je bio najbolji kod njemačkog kluba sa 19 poena, a Clay Tucker je sa 15 poena bio jedini dvocifreni kod Španaca.

Axel Hervelle je sa 17 poena i 7 skokova predvodio Bilbao do druge pobjede protiv Panelliniosa (81:61). Jasmin Hukić je upisao 3 poena i jedan skok u novom porazu Benettona od Bamberga (73:63).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.