Bosna ASA BHT nastavila seriju pobjeda
Vučurović prvo ime susreta

Liga 8 - 4. kolo

Bosna ASA BHT nastavila seriju pobjeda

Aktuelni košarkaški prvak BiH, ekipa Bosna ASA BH Telecoma nastavila je sa pobjedama u okviru Lige 8. U 4. kolu u Skenderiji je pao i Hercegovac.

Bio je to susret bez ikakvog uzbuđenja: „studenti“ su vodili cijelim tokom susreta, ne dopustivši gostima iz Hercegovine da se primaknu i u jednom trenutku. Konačnih plus 38 (104:66) govori dovoljno o odnosu snaga u večerašnjoj utakmici.

Najraspoloženiji u redovima pobjednika bio je Nikola Vučurović. „Vučko“ je zabio 20 poena, a pratili su ga povratnik na parket Elvir Ovčina sa 15, te mladi Božo Đurasović sa 12 poena. Kod poraženih, Janjušević sa 19 koševa najefikasniji.

Bosna ASA BHT - Hercegovac 104:66
Gledalaca: 300. Sudije: Zurapović (Tuzla), Babić i Vranković (Banja Luka). Po četvrtinama: 29:22, 30:17, 26:18, 19:9. Pet ličnih: Suljagić (Bosna)
BOSNA ASA BHT: Ivanović 13, Šehović 7, Ikonić 6, Rakić 2, Vučurović 20, Đurasović 12, Suljagić 2, Hajrić 6, Pašalić 9, Đorđević 5, Avdić 7, Ovčina 15. Trener: Vlada Vukoičić.
HERCEGOVAC: Hrapić, Janjušević 19, Tabaković, Pejanović 8, Goranović 14, Hujić 2, Delić, Vuković 2, Savić, Timotić 11, Jojić 10, Jokanović. Trener: Drago Karalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.