Bosna bez otpora protiv Cibone

NLB liga

Bosna bez otpora protiv Cibone

Bosna je ponovo razočarala svoje navijače. U Zetri je od našeg predstavnka bolja bila Cibona koja je slavila sa 80:55. Bosna je definitivno u velikoj krizi iz koje u ovom trenutku niko ne vidi izlaz, a Cibona je, čini se, do pobjede dosla s pola snage.

Iako se i zagrebački klub nalazi u velikoj organizacijskoj krizi, igrači već dugo nisu primili plate, na parketu nije izgledalo tako. Cibona je svezala dvije pobjede. Nakon pobjede u Euroligi protiv Žalgirisa Cibosi su slavili i u NLB ligi, što se desilo prvi put ove sezone.

Od samog početka utakmice Cibona je krenula ozbiljno. Prvu četvrtinu gosti su je dobili sa 26:10, a Bosna se ni u drugoj nije probudila, pa Cibona na odmor odlazi sa prednošću od 42:26.

Drugo poluvrijeme ponovo ista slika na parketu. Cibona je dominirala u svim segmentima igre i nakon tri perioda igre vodila je 60:40. U posljednjih deset minuta igre, kada je sve bilo poznato, trener Bosne Vlada Vukoičić je priliku dao mladim Bosninim igracima Demiću i Buzi i to je bilo jedino što je izazvalo aplauz kod malobrojne Bosnine publie.

U redovima Bosne nije nastupio Ivan Ivanović koji vuče povredu koljena, pa je odlučeno da se on sačuva za susret sa Heliosom. Ponovo je najbolji bio Suad Sehović sa 13 poena, Feliks Kojadinović je ubacio 11, a Goran Bajić 10. Božo Đurasović je s 9 poena pokazao da moze odigrati solidno kada dobije mao veću minutažu.

U redovima pobjednickog tima najbolji su bili Marin Rozić s 14, mladi centar Tomislav Zubčić je postigao 13, koliko je imao i Marko Tomas.

Bosnin novi igrač, Donald Copeland sinoć je stigao u Sarajevo i utakmicu gledao sa tribinaU redovima Bosne je debitirao Gorjan Radonjić, ali još nije pokazao ništa. Pred Bosnom je niz teških utakmica u kojima ima priliku za napredak i popravak rezultata. Ipak, definitivno je jasno, koliko god se pravili da to ne vidimo, ova ekipa Bosne nema potencijal za nesto više od ovoga.

Bosna u narednom kolu igra protiv Heliosa, i moze pobijediti, ali je jasno da ovaj tim, bez nekoliko pojačanja, nema šta traziti u nastavku prvenstva. Na proljeće, kada počne Liga 6, ovaj tim nema nikakve sanse u duelu sa Širokim koji je u ovom trenutku drugi svijet za Bosnu.

Bosna ASA BH Telecom - Cibona 55:80

SARAJEVO - Dvorana Zetra. Gledatelja 700. Sudije: Milija Vojinović (Srbija), Zoran Sutulović i Nikla Lepetić (Crna Gora). Bosna - Cibona 55:80 (10:26, 16:16, 14:18, 15:20).
Bosna: Ivanović Šehović 13, Sarajlija, Buza 1, Đurasović 9, Zimić 3, Demić, Bajić 10, Hajrić 2, Radonjić 1, Pašalić 5, Kojadinović 11. Trener: Vlada Vukoičić.
Cibona: Gordon 1, Bogdanović 4, Troha, Radosević 11, Vukušić, Andrić 7, Zubčić 13, Princ 5, Rozić 14, Graves 2, Tomas 13. Trener: Velimir Perasović.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije