Bosna bolja od Panioniosa u trening meču
Zetra se sprema za košarkašku kremu Evrope

Pred turnir "Mirza Delibašić"

Bosna bolja od Panioniosa u trening meču

Trening utakmica zatvorenog tipa između Bosne i grčkog Panioniosa kojeg vodi naš stručnjak, Nenad Marković, odigrana je jučer u Vogošći, a Studenti su u odličnoj predstavi adigrali prošlosezonskog Euroligaša i slavili sa uvjerljivih 76:60.

Iako u trening utakmici rezultat nikada nije u prvom planu, niti stvarni pokazatelj odnosa snaga, visoka pobjeda nad renomiranom grčkom ekipom u Hamze Hume 2 donosi optimizam i samopouzdanje. Poslije nešto slabijeg nastupa na turniru u Mađarsko, igra koju su izabranici Vlade Vukoičića sinoć prikazali konačno je bila na nivou koji se od viceprvaka BiH i očekuje. U Vogošći je mali broj gledalaca posebno oduševio novi play Bosne, Zlatko jovanović koji je bio nerješiva enigma za odbranu Panioniosa.

Bosna se sada sprema za utakmice turnira “Mirza Delibašić” koji počinje sutra a igra se u olimpijskoj dvorani “Zetra”. Na memeorijalu naš predstavnik prvo igra protiv Fenerbahce Ulkera, u ponedjeljak protiv Cibone, a revanš meč sa Panioniosom igraće se u utorak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.