Bosna gostuje u Spaladium areni

Kontra Splita

Bosna gostuje u Spaladium areni

M. Skaka

Ranije najavljena mogućnosta da će Split CO svoje preostale utkamice NLB liga, a po svemu sudeći i hrvatskog prvenstva igrati u novoizgrađenoj Spaladium areni, dobila je i svoju potvrdu.

Čast da otvori košarkašku sezonu u prelijepoj Spaladium areni pripala je bh. klubu, KK Bosna ASA BH Telecom. Bosna će 28. ferbuara biti prvi klub koji će protiv Splita odigrati košarkašku utakmicu u ovom prelijepom zdanju.

Spaladium arena izgrađena je krajem prošle godine, kapacitet za košarkašku utakmicu je oko 12.500 mjesta, ali postoji i mogućnost podjele gledališta, tako da se kapacitet smanji na oko 5.000 gledatelja, što bi obzirom na posjete utakmica u Splitu za sada bilo primjerenije.

»Za sada smo samo postigli načelan dogovor, a sve financijske, organizacijske i ostale uvijete ćemo dogovarati u hodu,« potvrdio je direktor Splita Petar Škovrlj. »Kako sada stvari stoje u Spaladium areni ćemo igrati i utakmice prvenstva Hrvatske,« rekao je Škovrlj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.