Bosna ispustila Cedevitu
Mobley se provlači kroz odbranu Bosne

Poraz Studenata u Zagrebu

Bosna ispustila Cedevitu

Samo malo sportske sreće nedostajalo je sarajevskoj Bosni da stigne do izuzetno važne pobjede na gostujućem terenu u Zagrebu. U susretu punom preokreta, Studenti su gubili, imali prednost i na kraju je opet ispustili da bi domaća Cedevita ipak upisala bodove i pobjedu rezultatom 83:76.

Naš predstavnik žaliće zbog ispštene prilike, ali sigurno ne i zbog igre i zalaganja koje je ovaj put bilo na nivou.

Početak susreta obilježio je veliki broj grešaka na obje strane, pa prve poene na utakmici postiže Emir Zimić zakucavanjem na asistenciju Ivanovića tek nakon tri minute aktivne igre. Studenti su započeli šutersku seriju, ali su je domaćini svakako nastavili. Samo dvije minute kasnije na semforu je stajalo 7:2 i Bosna je stigla u poziciju da mora loviti zaostatak. Prvu četvrtinu zaključio je trojkom Nikola Vučurović za 20:16 u korist domaćina.

Povratak Studenata

Drugi period počinje kao i prvi – novom serijom Cedevite. Preko Žižića i Andersona domaći su pogađali, a Studenti ponovo nisu mogli provući loptu kroz obruč, sve dok Zimić još jednom nije prekinuo post. Na drugoj strani odmah mu je odgovorio Rudež i Cedevita odlazi na velikih 32:18 na polovini drugog perioda. I taman kada se činilo da ćemo gledati susret bez rezultatske neizvjesnosti i da će domaćin rutinski upisati pobjedu na svom terenu, Studneti dodaju gas. Ovaj dio susreta obilježila je odlična igra Bože Đurasovića, te sjajna trojkaška serija bordo tima. Uz Đurasovića iza linije 6’25 pogađali su Jovanović, Vučurović i Šehović a prednost Cedevite lagano se istopila, pa se na odmor otišlo u egalu – 41:39 za domaćina.

Pauza na poluvremenu nije zaustavila Studente koji su na parket istrčali željni dokazivanja i pobjede. Neumoljivi su bili Šehović i Ivanović, a uspavani Cedevitaši svoje prve poene postižu tek nakon četiri minute uzaludnih pokušaja. Tamo gdje je stao Ivanović, nastavio je Hajrić i za nekih pet minuta igre Bosna je imala +8 (48:56), a Cedevitu je u igri držao Rudež koji je svojoj ekipi uspio izboriti skoro pa polazaok “od nule” u zadnjih deset minuta igre. Treća četvrtina završena je rezultatom 60:61 u korist gostujuće ekipe.

Kobni tren nepažnje

Posljednju dionicu počeli su gosti. Mobley je zakucavanjem doveo svoj ti u prednost i na zagrebačkom parketu počinje igra živaca. Igralo se poen za poen. Cedevita je vodila, Bosna je stizala. Rudež je bio nezaustavljiv, ali ni Šehović nije odustajao. Iapk, samo trenutak dekoncentracije bio je dovoljan da domaći iskoče iz serije i nakon dvije promašene trojke Studenata stignu do +7 (74:67) pet minuta prije kraja susreta, a onda i iskoriste greške u ishitrenim pokušajima bordo tima da anulira zaostatak.

U dresu Bosne ponovo je bio najefikasniji Suad Šehović sa 22 poena i 4 skoka, a Ivanović je dodao 13. Kod domaćih sjajan je bio Rudež sa 23 poena, a dvocifeni su bili i Žižić sa 15, Mobley sa 13 i Anderson sa 11 poena.

Cedevita – Bosna ASA BH Telecom 83:76
(20:16, 21:23, 19:22 , 23:15)
ZAGREB – Dvorana Sutinska Vrela. Gledatelja 600. Sudije:Matej Boltauzer, Andrej Jeršan i Sašo Petek (svi Slovenija).

CEDEVITA: Primorac 2, Mobley 13, Krasić 5, Žižić 15, Rudež 23 , Petrović 3, Kovačević 6, Anderson 11, Kuljanin 1, Kaštropil 1, Opačak 3, Butorac . Trener: Slobodan Subotić.
BOSNA ASA BHT: Ivanović 13, Šehović 22, Sarajlija, Ćešković 6, Buza, Vučurović 6, Đurasović 8, Zimić 6, Bajić, Hajrić 6, Pašalić 2, Jovanović 7. Trener: Vlada Vukoičić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.