Bosna po principu „lako ćemo“
Seid Hajrić se vraća u formu

Prva utakmica „Lige 8“ BiH

Bosna po principu „lako ćemo“

Košarkaši Bosne ASA BHT teškom mukom večeras su u Sarajevu, u prvom meču prvog kola „Lige 8“ BiH, pobijedili Leotar (87:68).
Nakon dobrog otvaranja meča i vodstva od 7:0, „studenti“ su zaigrali indolentno, po principu „lako ćemo“. NLB ligašu sve se umalo obilo o glavu, jer je Leotar preuzeo konce igre u svoje ruke. Minut do kraja prve četvrtine na semaforu pisalo je iznenađujućih 22:22.

Poslije 10 minuta Bosna je imala svega „plus tri“ – 28:25. Ipak, da mogu i lošije domaći su pokazali u drugoj četvrtini. Leotar je vodio cijelim tokom, a 30 sekundi prije poluvremena gosti su bili u prednosti 38:33. Za kratko pala im je koncetracija, što su Sarajlije iskoristile i na odmor se otišlo u „egalu“ – 38:38. Zanimljivo, Leotar je nadskakao Bosnu u prvih 20 minuta. Imali su 20 skokova, a tim trenera Vlade Vukoičića sve 11. 

U nastavku Bosna je igrala malo bolje, ali prvo ime treće četvrtine bio je Bojan Fetenčić koji je pogodio tri trojke za goste iz Trebinja.

No, u zadnjih 10 minuta meča Sarajlije konačno igraju „ozbiljnije“, te su ostvarili pobijedu. Igrači i stručni štab Leotara mogu žaliti, jer su imali veliku priliku da u bh. prijestolnici naprave senzaciju. Konačnih 87:68 nije odraz stvarnog stanja na terenu, a ključ trijumfa „studenata“ bio je i u evidentno popravljenoj skok igri u drugom poluvremenu. Utakmicu su okončali sa 37 skokova, naspram Leotarovih 29.

Centar Emir Zimić nije igrao večeras za Bosnu. Zbog povrede moraće pauzirati u narednih pet dana.  
Sutra se igraju ostale utakmice prvog kola „Lige 8“ BiH.

Bosna ASA BHT – Leotar 87
(25:22, 13:16, 21:18, 28:12)
Leotar 68

SARAJEVO - KSC Skenderija – Dvorana „Mirza Delibašić“. Gledalaca: 500. Sudije: Petar Obradović (Čapljina), Ante Drmić  (Tomislavgrad) i Ivan Miličević (Čitluk).  
BOSNA ASA BHT: Ivanović 11, Šehović 5, Ikonić 16, Rakić 8, Vučurović 2, Đurasović 7, Suljagić 2, Hajrić 16, Pašalić 8, Đorđević 10, Avdić 2.
LEOTAR: S. Kovačević, Fetenčić 18, Aleksić 3, Radulović, Zotović 16, Vuković 5, Kourdou 2, Marković 21, M Kovačević, Zagorac, Đorđević 3. 

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.