Bosna poražena u Ljubljani
foto: adriaticbasket.net

Studenti bez mogućnosti da pruže pravi otpor

Bosna poražena u Ljubljani

Meč protiv Olimpije nije mogao doći u gorem trenutku za prvaka BiH. Slovenci nisu mnogo pokazali i svojom igrom teško da su opravdali ulogu favorita, ali su ipak uvjerljivo slavili protiv desetkovanih «studenata» rezultatom 68:78.

Bez Hajrića, Vučurovića, Avdića koji nije dobio vizu za Sloveniju, uz «pokrpanog» Zimića i rovitog Đurasovića bordo tim teško da bi mogao savladati i mnogo slabijeg protivnika od renomiranog ljubljanskog euroligaša.

Dok su imali svježine «studenti» su igrali dobro. U prvom poluvremenu briljirao je Goran Ikonić koji je nakon deset minuta bh. ekipi donio prednost 16:21, a do «velikog odomora» uspio ubaciti čak 16 poena. Za domaće je odgovarao naš reprezentativac, Jasmin Hukić i držao priključak u prvoj dionici da bi zakucavanjem Robinsona na polovini druge dionice za 24:23 Olimpija prešla u vodstvo koje do kraja susreta nije ispustila.

Kraj prvog poluvremena rezultatski je obećavao. Sa solidnih 38:33 bh. navijači imali su se čemu nadati, međutim uz oštar sudijski kriterij i izrazito kratku klupu stiglo je teških dvadeset minuta za Bosna. Ivanović i danas rezignirani Ovčina već na kraju prvog poluvremena imali su po tri lične greške. Domaći su zatvorili jedinog raspoloženog bordo igrača, Gorana Ikonića koji je izašao iz igre i uslijedila je egzekucija. Olimpija je punila koš Bosne, a na drugoj strani nije bilo pravog rješenja u napadu. Jedini igrač koji je koliko-toliko držao tempo bio je Dušan Đorđević, ali on sam nije mogao mnogo pa je treća dionica završena rezultatom 24:13 (62:46).

Union Olimpija - Bosna ASA BHT 78:68
(16:21, 20:12, 26:13, 16:22)
LJUBLJANA - Dvorana Tivoli. Gledalaca 1500. Sudije: Milivoje Jovčić (SRB), Zdravko Rutešić (MN), Josip Radojković (CRO). Pet ličnih grešaka: Ivanović (Bosna)
KK Union Olimpija: Klobučar 2, Rudež 4, Harrington 7, Hukić 10, Robinson 4, Begić 13, Sarajlija, Golubović, Maravič 2, Zupan 7, Ožbolt 23, Nešović 6. Trener Jure Zdovc.
KK Bosna ASA BHT: Ivanović 10, Šehović 9, Ikonić 19, Rakić 3, Đurasovič 3, Zimić 2, Suljagić, Pašalić, Šorđević 20, Ovčina 2. Trener: Vlada Vukoičić.
Izlaz iz mračnog perioda nagovijestio je Ivanović zakucavanjem na otvaranju posljednje četvrtine. «Studenti» su zaigrali bolje u odbrani, a plodove dobre odbrane ubrali su pod drugim košem gdje su poentirali i vrlo brzo smanjili prednost domaćih ispod deset razlike. Đorđević se raspucao (sa 20 poena najefikasniji u redovima Bosne) i činilo se da smo na pragu velikog iznenađenja. Međutim, kod rezultata 62:52 peta lična greška udaljila je Ivanovića sa terena, a svoju četvrtu zaradio je i Ovčina, kao i Zimić koji je u igri proveo ukupno 12 minuta, pa je domaćinima ostalo samo da rutinski privedu susret kraju.

Vrijedi spomenuti i sjajnu podršku koju je sarajevski tim imao u Ljubljani, gdje su bh. navijači napravili pravu domaćinsku atmosferu i od prve do zadnje minute bodrili svoju ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti