Bosna poziva navijače na proslavu jubileja

Grenobl 1979. – Sarajevo 2009.

Bosna poziva navijače na proslavu jubileja

U nedjelju, 5. aprila navršiće se tačno 30 godina od kako je KK Bosna ostvarila najveći uspjeh bh klupskog sporta i u Grenoblu se popela na krov Evrope savladavši Emerson.

“Ideja za organizaciju ovakve manifestacije potekla je od navijača, zaljubljenika u Bosnu”, rekao je Admir Bukva za SportSport.ba. “Iako smo zbog teškog finansijskog stanja mislili da ni ovaj put nećemo imati snage obilježiti ovaj vrijedan jubilej (nije se slavilo ni 10, ni 20 godina od osvajanja titule. op. a.), pokazalo se da klub ima dovoljno prijatelja, onih pravih, koji Bosnu nose u srcu i koji su spremni pomoći da se svi zajedno prisjetimo tih slavnih vremena.”

Potrebna pomoć čitatelja
Potraga za svim osobama koji su zlatnim slovima upisali svoje ime u istoriju Bosne je u toku. Tako iz kluba, pozivaju sve one koji mogu pomoći da se ostvari kontakt sa, kako se na internet stranici kluba navodi “Bosni jako bitnim osobama”: Jovo Terzić, Tomo Petric, Vojo Milijaš, Milan Pavlić, Miroslav Hegenberger, Duško Turković, Đuro Koncul, Ljubiša Dumić, Sulejman Duraković, Alija Ramić, Darko Radišić, Nadan Vidošević, Marica Vidaković, Bise Nedžad, Dragan Zrno da se jave na telefon: +387 33 445900 ili email: [email protected].
Veliki jubilej Bosna će obilježiti svečanom akademijom koja će se uz direktan prenos na BHT1 održati u sarajevskom Narodnom pozorištu, a nakon toga slijedi zabava i druženje u “Domu mladih” Centra Skenderija. Svoje prisustvo na ovoj manifestaciji već su potvrdila mnoga velika košarkaška imena, pa će se u Sarajevu susresti Bogdan Tanjević, Ibro Krehić, Sabit Hadžić, Žarko Varajić, Svetislav Pešić, Boro Vučević, Ratko Radovanović, Ante Đogić, Zdravko Čečur, Rođeni Krvavac, Emir Mutapčić, Bruno Soče, Halilović Rusmir, Krunić Milorad, Grubnić Stjepan, Marković Dušan, Miralem Šabović, Mirsad Milavić, Dr. Mujić Nedžad, Begović Sulejman, Sead Dervišević, Savo Vlaški, Zijah Kadić, Emin Dukatar, Stublaku Redžep, Pirija Mustafa, Blagoje Veskovć, Hasan Balić....

Sezonska ulaznica kao pozivnica

“Bosna postoji radi publike, a ne radi igrača ili uprave, pa bi svaka proslava bila nepotpuna bez onih koji već godinama sa tribina doprinose svakom našem uspjehu.”, govori Bukva. “Zato pozivamo i sve prijatelje kluba, vlasnike ovogodišnjih sezonskih ulaznica da nam se pridruže u Domu mladih da zajedno obilježimo ovu godišnjicu.”

Svoje prisustvo potvrdio je i Hari Mata Hari koji će za ovu priliku u Domu mladih otpjevati i nekoliko pjesama.

“Bosna je veća zvijezda od svih nas i smatram svojom obavezom da se poklonim ovom velikom klubu. Vjerujem da i moje kolege slično razmišljaju. Biće mi zadovoljstvo da dobijem priliku da pjevam na ovako važnom jubileju”, riječi su Harija Varešanovića koji se za Bosnin jubilej obećao povesti i prijatelje koji će uveličati manifestaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.