Bosna Royal razbila Student

Prelomili meč u finišu

Bosna Royal razbila Student

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su večeras u Skenderiji ekipu Studenta rezultatom 89:67 u susretu prvenstva BiH. 

Bosna je kontrolisala igru većim dijelom prve dionice.  Posebno se to odnosi na drugi dio ove četvrtine kada su igrali zaista odlično što im je na kraju donijelo i deset poena prednosti (23:13).

Iako su domaći košarkaši kontrolisali rezultat i u drugoj dionici, gosti iz Mostara su uspjeli da smanje razliku i da realnim šansama za preokret uđu u drugo poluvrijeme. Nakon 20 minuta igre u Skenderiji bilo je šest poena prednosti za Bosnu Royal, 41:35.

Mostarci međutim nisu uspjeli da dođu do preokreta u nastavku. Tokom treće četvrtine su došli na minus tri, ali Bosna ipak uspijeva da odoli napadima i na ulasku u posljednji period imaju plus sedam, 63:56.

Bosna je odlično otvorila posljednji period i otišla je na 15 poena prednosti (72:57), te je ovdje bio definitivan kraj svih nadanja za goste. Domaći košarkaši su na kraju lagano priveli meč kraju i došli su do pobjede u ovom duelu.

Do nje ih je vodio Miroslav Pašajlić sa 22 poena, Brandford je dodao 19, a miković 17 poena. Kod gostiju Ross je bio najefikasniji sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi