Bosna se kasno probudila

Bosna se kasno probudila

Nakon veoma loše predstave u prvom poluvremenu, igrači KK Bosna ASA BH Telecom u nastavku su počeli igrati onako kako znaju i za malo kreirali iznenađene na gostovanju u Vršcu. Ipak, deset izvrsnih minuta nisu bili dovoljni za pobjedu protiv Hemofarma.

U posljednjoj četvrtini “Studenti” su sručili pravu kanonadu na koš domaćih. Nepogrješivi za tri poena bili su Ikonić, Đorđević i Vučurović i sa -20 doveli Bosnu na samo 4 poena zaostatka, ali to je bilo sve što su mogli učiniti, pa su domaći slavili rezultatom 79:74.

Prvi dio susreta nije nešto što će u bordo ekipi pamtiti. Strijeci Bosne u prvih deset minuta promašili su čak 7 trica, a ni do kraja poluvremena lopta nije htjela kroz obruč. Na drugoj strani, malo po malo “Farmaceuti” predvođeni Joksimovičem punili su koš Sarajlija. Na kraju druge četvrtine domaći su imali +20 (45:25), a samo 25 poena za dvadeset minuta igre dovoljan su pokazatelj kako su gosti igrali.

Nakon pauze, Sarajelije podižu igru, ali sve do samog kraja nije se moglo naslutiti da ćemo gledati neizvjesnu završnicu. Tada stvari u svoje ruke uzima kapiten, Goran Ikonić i kao i mnogo puta ranije vraća nadu armiji navijača Bosne.

Bosna ASA BHT - Hemofarm 79:74
22:8, 23:17, 16:18, 18:31

Dvorana „Millenium“ u Vršcu. Gledalaca: 1.600. Sudije: Zoran Šutulović (MN), Nikola Lepetić (MN), Ognjen Jokić (MN).
HEMOFARM STADA: Pavković 8, Despotović, Joksimovič 21, Božović 12, Marković 11, Savović 10, Krstović, Obrenović, Petrović, Borisov 6, Marjanović 9, Mačvan 2.
BOSNA ASA BHT: Ivanović 18, Šehović 10, Ikonić 18, Rakić 2, Vučurović 12, Đurasović 4, Zimić 4, Suljagić, Klinac, Pašalić, Đorđević 7, Burrell.
Na semaforu je stajalo 74:70 i 50 sekundi do kraja susreta kada Pavković pogađa trojku i stavlja tačku na susret. Do kraja, naš predstavnik uspio je malo smanjiti razliku, ali ne i još jednom ozbiljnije zaprijetiti.

Vrijedi napomenuti da je još jednom izostao učinak Burrella koji je za 16 minuta igre uputio tri šuta na koš i susret okončao bez poena i asistencija, sa dvije ukradene lopte, jednom izgubljenom i jednim prekršajem. Novi igrač u bordo dresu, Miljan Rakić za 18 minuta je ubacio dva poena uz pet asistencija.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije