Bosna slavila nad Panioniosom

Memorijal "Mirza Delibašić"

Bosna slavila nad Panioniosom

Košarkaši Bosna ASA BH Telecom pobjedom nad Panioniosom večeras su u Zetri osvojili treće mjesto na Memorijalu "Mirza Delibašić".

Prva četvrtina susreta protekla je uglavnom u izjednačenoj igri. Igralo se doslovno koš za koš, a trener Panioniosa i nekadašnji trener Bosna ASA BH Telecom Nenad Marković dobro je znao odakle mu prijeti najveća opasnost, pa je svojim izabranicima dao u zadatak da u napadu limitiraju kapitena Studenata Suada Šehovića.

To je rezultiralo da je Šehović svoje prve poene ubacio tek u 9. minuti, kada je postigao trojku. Nešto bolja igra domaćina donijela je prednost na isteku prve dionice za Bosnu od 20:18.

Bosna je nešto bolje otvorilo drugu četvrtinu, te je u 15. minuti susreta vodila sa 26:21. Međutim, Panionios tada pravi seriju od 7:0 i dolazi u prednost od 28:26. Ipak, Studenti brzo uzvraćaju serijom 10:0, te vraćaju rezultat na svoju stranu (36:28), a na poluvrijeme odlaze sa plus devet.

Početkom treće četvrtine Bosna je stekla najveću prednost od 43:31, ali nakon toga, u 24. minuti, Bajić dobiva tehničku grešku, a Panionios nakon toga pravi seriju od 10:0 i dolazi na samo dva poena zaostatka (43:41). Ipak, Bosna se uspjela oduprijeti naletu Grka, te susret uspješno privesti kraju i pobijediti.

Pehar namijenjen osvajaču trećeg mjesta kapitenu Bosne Suadu Šehoviću je uručio mlađi sin Mirze Delibašića Danko.

Košarkaši sarajevske Bosne ponovo su se u odličnom svijetlu predstavili publici. Iako su u prva dva susreta poraženi, ne može se reći da su Studneti i podbacili. Pobjeda protiv snažnog grčkog Panionisa samo je potvrda da je trener sarajevske ekipe Vlada Vukoičić dobro složio igrački mozaik za narednu sezonu.

Bosna ASA BHT - Panionios 76:71

BOSNA ASA BHT: Šehović 14, Jovanović 12, Češković 3, Vučurović 7, Zimić 14, Čamdžić, Bajić 3, Hajrić 10, Pašalić 5, Đurasović 8, Demić, Buza. Trener: Vlada Vukoičić.
PANIONIOS: Rice 18, Rogers 20, Zoroski 15, Papanikolau 3, Charitopolous 2, Athinaiou 8, Kanonidis, Giankovits 3, Calacan, Elder 2, Katiakos, Paragios. Trener: Nenad Marković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.