Bosna slavila uz dosta sreće
Studenti umalo ispustili pobjedu

Greškom Studenata Čapljinici stigli na prag iznenađenja

Bosna slavila uz dosta sreće

M. Skaka, foto: Ante Vučić

Čapljina i Bosna ASA BHT otvorili su sezonu u Ligi 6, a Sarajlije su očekivano slavile na vrućem čapljinskom parketu. Međutim, utakmica je bila sve samo ne lagana.

Gosti su dobro otvorili susret i stigli do prednost, te na poluvremenu imali 46:36 i u finiš susreta ušli sa prednošću od 8 poena razlike, da bi u posljednjim sekundama susreta Studenti “od gotovine napravili veresiju” te dali šansu domaćinu da ozbiljno zaprijeti, pa čak i dođe na prag izjednačenja ili pobjede.

16 sekundi prije kraja kod rezultata 70:76, Bosna je pozvala minut odmora i spremila se za posljednji napad i sigurno slavlje. Šehović je izveo loptu sa strane, a onda su igrači Čapljine na njemu napravili prekršaj. Na iznenađenje svih pristunih, sucima je prigovorio bosnaš Muhamed Pašalić, te zbog prekršaja zaradio tehničku grešku. Šehović je izveo i pogodio dva bacanja (78:70), na drugoj strani domaći su pogodili oba bacanja, a onda u narednom napadu pogodili i tricu za 78:75,  na semaforu je 7 sekundi do kraja, a dvorana je proključala.

Ipak, Studenti su ovaj put bili miljenici sreće. Nakon prekršaja Šehović je pogodio jedno od dva bacanja i postavio konačan rezultat 79:75.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti